Inkontinence u žen: Ke zmírnění potíží přispěje extrakt z dýňových semen

PM
Tým Profimed
čtení na 3 min
Sdílet na
Potíže s nechtěným únikem moči neboli s inkontinencí jsou často tabuizovaným tématem. Potýká se s nimi však velké množství žen, a to různých věkových skupin. Tyto ženy se pak musí spoléhat především na používání vložek, což je nejen nekomfortní, ale také snižuje jejich sebevědomí. Proč k problémům s inkontinencí dochází a jak je zmírnit přírodní, studiemi podloženou cestou?

Oslabený močový měchýř trápí i ženy po porodu

Byť se inkontinence spojuje především s pokročilejším věkem (rakouské průzkumy ukazují, že inkontinencí trpí každá třetí tamní žena po 60. roce života), faktem je, že postihuje i mladé ženy. Přibližně u 20 procent žen se problémy s udržením moči objevují po přirozeném porodu. Během něj totiž dojde k nadměrnému namáhání svalstva a pojivové tkáně, a pánevní dno tak již není schopno zajistit optimální oporu svěrači močové trubice. Problémy s nechtěným únikem moči se však mohou objevit i u žen, které trpí nadváhou a mají oslabené svalstvo močového měchýře i pánevní dno.

 

Věděli jste, že…
… k nechtěnému úniku moči nedochází jen při zvýšené fyzické námaze či zvedání těžších břemen, ale například i při chůzi po schodech, smíchu nebo kašli? Na vině je právě oslabený měchýř a pánevní dno.

 

Ke správné funkci močového měchýře přispívá dýně

Evropská federace fytoterapie (ESCOP) doporučuje k udržení správné funkce močového měchýře (a prostaty) užívat 10 gramů dýňových semínek denně. Praktické řešení nabízí ženám špičkový rakouský specialista na fytoterapii, značka Dr. Böhm®, a to v podobě tablet s vysokou koncentrací látek ze semen dýně.

Jak Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu pomáhají?

Čistě rostlinný doplněk stravy Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu obsahuje patentovaný extrakt ze semen štýrské dýně ve 20násobné koncentraci – jediná tableta tak obsahuje cenné látky ze 40 dýňových semen a přispívá k posílení močového měchýře a zmírnění obtíží, jako je nechtěný únik moči či časté návštěvy toalety.

Účinek potvrzují i gynekologové

Pozitivní účinky extraktu z dýňových semen značky Dr. Böhm® doporučují na základě několika provedených studií i samotní gynekologové. Bylo totiž prokázáno, že stačí pouhé dva týdny k tomu, aby se u žen ve věku 35–84 let snížil počet denních inkontinenčních příhod o 41 procent. Po šesti týdnech pravidelného užívání pak došlo ke snížení dokonce o 68 procent. Tablety byly navíc ženami velmi dobře snášeny a vzhledem k tomu, že neobsahují laktózu, kvasnice, lepek, želatinu ani barviva, jsou vhodné i pro osoby s různými potravinovými intolerancemi či pro vegetariány.

Doporučení na závěr

K oslabování močového měchýře a pánevního dna dochází postupně, proto je i u jejich posilování potřeba počítat s tím, že problémy neodezní ze dne na den. Rozhodnete-li se využít ke zmírnění svých potíží s nechtěným únikem moči právě Dr. Böhm® Dýňové tablety pro ženu, doporučujeme vám užívat je po dobu alespoň tří měsíců. Vytrvalostí dosáhnete nejen úlevy, ale navrátí se vám i pocit jistoty a sebedůvěry, proto rozhodně vytrvejte.

Produkty

Skladem > 5 ks
Ihned na

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Lucie Vokůrková
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny